Startpagina > Behuizingen > Technische informatie > Nema en UL Classificaties
FIBOX Make Difficult Easy

NEMA BESCHERMINGSKLASSEN

De National Electrical Manufacturers Association (NEMA) is een Amerikaanse organisatie van producenten die zich inzet voor het actief bevorderen van gestandaardiseerde productspecificaties voor elektrische apparatuur.

De door NEMA gestelde criteria en testmethoden worden door Underwriters' Laboratories gebruikt als richtlijnen bij het evalueren en classificeren van behuizingen voor elektrische apparatuur.

IP equivalenten staan tussen haakjes.

NEMA
1:

Hoofdzakelijk voor gebruik binnen; biedt een mate van bescherming tegen aanraking van de ingebouwde apparatuur en tegen een beperkte hoeveelheid neerslaand stof en vuil. (IP30)

2:

Voor gebruik binnen; biedt een mate van bescherming tegen kleine hoeveelheden neervallend water en vuil. (IP31)

3:

Voor gebruik buiten; biedt een mate van bescherming tegen aanwaaiend stof, regen en natte sneeuw; behuizing ongevoelig voor ijsvorming. (IP64)

3R:

Voor gebruik buiten; biedt een mate van bescherming tegen vallende regen en natte sneeuw; behuizing ongevoelig voor ijsvorming. (IP32)

3S:

Voor gebruik buiten; biedt een mate van bescherming tegen aanwaaiend stof, regen en natte sneeuw; externe delen blijven gangbaar bij ijsvorming.

4:

Voor gebruik binnen of buiten; biedt een mate van bescherming tegen spatwater, aangewaaid stof en regen, water uit een slang; behuizing ongevoelig voor ijsvorming. (IP66)

4X:

Voor gebruik binnen of buiten; biedt een mate van bescherming tegen spatwater, aangewaaid stof en regen, water uit een slang; behuizing ongevoelig voor ijsvorming, corrosiebestendig. (IP66)

6:

Voor gebruik binnen of buiten; biedt een mate van bescherming tegen indringing van water tijdens tijdelijke onderdompeling op geringe diepte; behuizing ongevoelig voor ijsvorming.

6P:

Voor gebruik binnen of buiten; biedt een mate van bescherming tegen indringing van water tijdens langdurige onderdompeling op geringe diepte.

11:

Voor gebruik binnen; biedt dankzij oliebad een mate van bescherming aan de ingebouwde apparatuur tegen de nadelige effecten van corrosieve vloeistoffen en gassen.

12,12K:

Voor gebruik binnen; biedt een mate van bescherming tegen stof, vallend vuil en druipende niet-corrosieve vloeistoffen. (IP65)

13:

Voor gebruik binnen; biedt een mate van bescherming tegen stof en waternevel, olie en niet-corrosieve koelmiddelen. (IP65)

Copyright
Legal Notice
FIBOX Make difficult easy