Startpagina > Bedrijfsinformatie > Korte Historie
FIBOX Make Difficult Easy

Fibox Enclosure Systems produceert de grootste sortering van standaard kunststof behuizingen voor elektrotechnische- en elektronica-industrie. Recent heeft Fibox zijn 38-jarig bestaan als ontwerper en fabrikant van thermoplastische behuizingen voor gebruik in gevaarlijke en agressieve omgevingen, gevierd. Oorspronkelijk een divisie van de grote Fiskars Corporation, pionierde Fibox (toen nog Fiskars Enclosure) in 1966 met het spuitgieten van polycarbonaat voor toepassingen in de elektrotechnische industrie. Een van de eerste kunststof behuizingen was de modulaire EK-serie, waarmee een nieuw tijdperk voor laagspanning distributiepanelen werd geopend. Betrokkenheid met voortdurende productverbetering en -ontwikkeling, vanaf het begin, gaf voeding aan de snelle groei van ons bedrijf.

Fibox, nu een particulier bedrijf, heeft naast deze pioniersproducten meer dan 17 productpakketten ontwikkeld, allemaal beschikbaar in vele maten. Na het verlaten van de Fiskars-group in 1991, heeft Fibox de productie enorm uitgebreid en verkoop- en marketingservicecentra toegevoegd. Tegenwoordig beschikt Fibox over zes productieplaatsen: drie in Finland, een in Duitsland, Zuid-Korea en de Verenigde Staten van Amerika. Fibox heeft 10 Service-centra gevestigd in Europa, de VS, China en Zuid-Korea. In het overige deel van de wereld dragen onze distributiepartners zorg voor de groeiende wereldwijde vraag naar Fibox producten.

Met het oog op de 21ste eeuw, heeft Fibox haar capaciteit vergroot door eerst Tamplast Oy over te nemen. Een bedrijf, dat in het ontwerpen van hoge precisie kunststof gietvormen en spuitgieten was gespecialiseerd. Deze acquisitie maakte het Fibox mogelijk aan de toenemende vraag naar uitbesteding van kunststof in telecommunicatie, industriƫle- en consumentenelektronica en medische industrie te voldoen. Uitbreiding op dit terrein vond vervolgens plaats, door het verwerven van Haloset Team Oy, een bedrijf gespecialiseerd in ontwerp, assemblage en fabricage van elektrische en elektronische besturingssystemen.

Fibox bedrijfsprocessen bestaan uit twee elkaar aanvullende business units:

  • Fibox Behuizingsystemen, dat zich richt op ontwerp, productie, distributie en de verkoop van behuizingen en behuizingsystemen.
  • Fibox Plastics & Aluminium Mechanics, dat is gespecialiseerd in het ontwerpen van kunststof producten en ontwikkeling van precisie multi-component spuitgietvormen met de productiecapaciteit van grote aantallen.

Terwijl Fibox doorgaat met technisch leiderschap en vooruitgang, zal Fibox zich blijven inzetten om klantbehoeften te begrijpen. Wij maken graag gebruik van de input van onze klanten van over de hele wereld, voor het creƫren van nieuwe series behuizingen, handige accessoires en voortdurende productverbetering en -uitbreidingen.

Copyright
Legal Notice
FIBOX Make difficult easy